Majalah Niaga | Sumber Informasi Usahawan
Edisi Terkini
Edisi Terdahulu
Artikel Terkini
78

Sales akan merudum selepas raya!! Risiko itu boleh dikurangkan jika anda ikut teknik ini.

June 19, 2018 — Penulis:

‘’Alamak lepas raya ni mesti sales bisnes aku akan turun. Yelah orang dah berhabis duit untuk raya. Mana ada orang nak membeli time tu. Hmm macam mana ni???’’ Sebagai usahawan atau peniaga online pasti sesekali…

June 12, 2018 — Penulis:

5 Tips Pengurusan Kewangan Bagi Pemilik Perniagaan Kecil

216

Perniagaan kecil umpama batu loncatan sebelum melangkah ke perniagaan gergasi yang lebih mencabar. Namun tahukah anda betapa pentingnya mengurus kewangan dengan bijak dan teratur supaya bisnes anda terus berkembang ke peringkat seterusnya? Anda harus mengamalkan…

June 08, 2018 — Penulis:

Mampukah peniaga kecil menjadi jutawan? Itu tidak mustahil sekiranya….

318

Peniaga kecil sering dilabel sebagai ikan bilis di lautan perniagaan yang luas terbentang. Manakala gelaran jerung dikaitkan dengan perniagaan gergasi dan maju. Tetapi sampai bila nak jadi bilis? Tidak mungkin anda tidak teringin nak jadi…

June 05, 2018 — Penulis:

Kuasa ‘Video Marketing’ Bagi Jualan Luar Biasa

204

Jika beberapa tahun yang lalu copywriting mampu menarik pelanggan dengan teknik pujukan dan emosi mampu membuat pelanggan terasa difahami dan memudahkan peniaga untuk close sales tetapi kini berbeza. Netizen terutamanya golongan Gen Y lebih mudah…

May 25, 2018 — Penulis:

6 Tips Kejayaan Dari Pengasas KFC, Colonel Sanders.

657

Anda suka makan KFC? Pastinya ia merupakan ayam goreng paling sedap untuk dinikmati tidak kira golongan muda atau tua. Colonel Sanders adalah nama yang dikenali ramai sebagai pengasas restoran KFC. Beliau adalah tokoh usahawan yang…

May 24, 2018 — Penulis:

Ketahui 7 Cara Yang Berkesan Untuk Memenangi Hati Pelanggan Tanpa Keluarkan Duit.

531

Pelanggan adalah watak utama dalam urusan jual beli anda. Oleh yang demikian anda harus tahu bagaimana untuk menjadikan watak utama ini berjaya memainkan peranannya dalam membuat belian kepada produk jualan anda. Kebiasaannya usahawan tidak memandang…

Edisi Terkini

Majalah Niaga Edisi Khas 2017

Edisi kali ini merupakan edisi yang luar biasa bagi pihak kami di mana seorang ikon billionair dipilih menghiasi muka depan Edisi Khas.  Datuk Kamarudin Meranun, merupakan Pengasas Bersama AirAsia yang bertanggungjawab di atas kejayaan AirAsia…

MUAT TURUN
Berita Status Pilihan
February 27, 2017 — Penulis:

Pendedahan Ringkas Tentang Psikologi Harga Yang Diamalkan Oleh Syarikat Apple

3,549

Artikel  ini merupakan hasil perkongsian daripada Tuan Umar Taib. Ikuti beliau di Facebook.com dan http://umarvellous.com/ Saya bukanlah peminat tegar produk Apple. Dalam banyak-banyak produk Apple, saya cuma ada 3. Ada sebuah MacBook, sebuah iPad dan…

February 23, 2017 — Penulis:

10 Nasihat Untuk Pasangan Muda Yang Baru Berkahwin

2,127

Artikel ini merupakan perkongsian daripada Tuan Amir Syahir. Ikuti beliau di Facebook.com Kepada mereka yang baru berkahwin mesti sudah habis banyak perbelanjaan. Lepas kahwin lagi banyak duit nak guna. Jadi, anda kena la ada perancangan…

February 16, 2017 — Penulis:

“Bagus Sifat Tak Mahu Kalah, Tapi Jangan Gunakan Pada Jalan Yang Salah”

591

Artikel ini merupakan perkongsian daripada Tuan Isma Addi Jumbri. Ikuti beliau di Facebook.com dan travelogisma.blogspot.com. Setelah Jepun mengaku kalah dengan Amerika selepas Perang Dunia Kedua, Jepun telah bersetuju menandatangani perjanjian damai dengan Amerika. Antara syarat…

February 10, 2017 — Penulis:

Bagaiman Strategi ‘Up Sell’ Di Kantin Sekolah Membantu Melariskan Jualan

1,035

Artikel ini merupakan perkongsian daripada Puan Reni Bt Rahmat. Ikuti beliau di Facebook.com UP SELL – Tambah NILAI. Tambah DUIT. Sepanjang bulan pertama berjualan di kantin sekolah, pelajar membeli menu burger yang dipaparkan. Oleh itu,…

February 08, 2017 — Penulis:

7 Kesan Rasuah Kepada Industri Pembinaan Negara

3,144

Artikel ini merupakan perkongsian daripada Tuan Syakir Zainol. Ikuti beliau di Facebook.com Akhbar New Strait Times pada 5 Februari 2016 telah menyiarkan sebuah artikel yang menyebut bahawa aktiviti rasuah pada masa kini sudah jadi satu…

Reviu Produk