Komen (19)

  1. Quote di awal artikel ini begitu menyentap jiwa. ๐Ÿ˜€

    Daripada senarai ini, bidang berasaskan teknologi mempunyai potensi yang cukup besar. Facebook yang bermula daripada bilik tidur satu ketika dahulu kini mempunyai saham awam yang begitu hebat.

    Terima kasih Majalah Niaga untuk artikel yang menyuntik semangat ini!

  2. Wan Namidah
    April 6, 2013

    Maklumat yang bagus. Walau bagaimanapun, daripada sepuluh orang billionare ini, enam darinya adalah pewaris kekayaan.

  3. MOHAMAD AZRI JOHAN
    July 1, 2013

    ramainya kaya sebab warisan.. tapi apapun usaha dia untuk mengekalkan kekayaan tu power jgk ๐Ÿ˜€

  4. Semuanya bermula dengan permainan minda. Kita M.E.S.T.I berani berfikir dan bertindak di luar kotak pemikiran 99.9999% Orang Melayu!
    Belajar rajin-rajin masuk U pastu kerja dapat gaji besar!
    Persoalannya.. BERAPA BESAR GAJI anda dapat? Apa yg anda boleh dapat? PK sendiri lah beb! Pastu tunggu le setahun baru naik… tu pun ciput. Aku tau le lebih 20 tahun makan gaji! Lahak je beso beb/bebbah…
    So, cukup-cukuplah…
    Pada mak-bapak semua pulak rentikanlah pasak otak anak anda dengan budaya makan especially yg ngaku Islam tu… kan 9/10 rezeki drp berniaga..KATA NABI! Takkanaa Nabi S.A.W tipu! Tapi 99.9999% makbapak islam/melayu yg macam tu… macam munafik pulak ye tapi hakikatnya macaam tu…dulu aku macam tu but now no more… aku dok asaak otak anak-anak aku supaya berbiznes… buat lah biznes apapun… IKUT SUNNAH… Mana ada orang makan gaji jadi jutawan? Cakap pada diri sendiri, “Mana ada!!!!”.
    Kita dikata gila sebab tak sama allign dgn mereka… Ada aku kisah. Aku cuma nak tengok ramai yg gila bila tengok aku kaya…
    AKU KAYA DAN BERJAYA DI DUNIA DAN DI AKHIRAT…BAHAGIANYA…AMIINN..

  5. kekayaan diwarisi, kalau tak dikembangkan. Tak kemana juga. Bak kata org, yg kaya akan makin kaya,bila kekayaan dimanfaatkan sebaiknya. ๐Ÿ˜€

  6. Yang kaya tetap kaya dan miskin pun terkial kial nak jadi kaya, cuma konsep dan cara saja berbeza,ada yang usaha lebih dan untung pun lebih dan ada yang usaha kurang untung pun lebih,dan juga ada yang lebih untung pulak kurang,tapi ada lagi yang usaha lebih lebih dan langsung tak dak untung,sedih juga kalau kita dok fikir hal dunia serta kekayaan ni, yang jutawan ka,yang miskin ka,sama saja, had umur manusia ni biasa sampai 130 tahun saja,sempat ka manfaat duit yang banyak tu,bagi kita yang berugama Islam sumber kita terbatas,hanya yang halal saja,tapi yang bukan Islam ok lah belasah je,dunia,apa peduli haram halal, fikir fikir no,saya bersyukur seperti anugerah sekarang.

  7. Nuraisyah Yusof
    September 10, 2016

    Ada seorang lelaki Melayu dari asnaf fakir miskin bernama Saudara Adila Bin Suboh. Beliau berasal dari Melaka. Beliau berumur 44 tahun. Beliau tidak mempunyai rumah dan kenderaan sendiri. Beliau sentiasa berada dalam keadaan daif dan hidup dalam serba kekurangan. Beliau tidak mampu menyara keluarganya kerana kesempitan wang. Adakala beliau tidak makan dan mandi beberapa hari. Beliau mengharapkan belas kasihan dari orang yang prihatin dengan keadaan nasibnya. Sesiapa yang ingin menghulurkan sumbangan wang secara ikhlas, boleh derma ke akaun maybank 151089317354 Adila Bin Suboh. Sumbangan anda dapat meringankan beban orang yang memerlukannya. Terima kasih.

Pendapat anda?