Komen (7)

  1. Saya tengok dari tahun 2009 hingga sekarang, makin ramai berniaga online. Ada yang Berjaya dan tak kurang jugak yang gagal. Lagi best, nak bermula dengan bisnes online memang tak libatkan kos yang besar.

    Saya juga minat bisnes online. Artikel ni membantu saya untuk mengejar kejayaan. Mungkin saya perlu banyakkan tip kejayaan bisnes online lepas ni.

  2. Terima kasih Team Majalah Niaga atas perkongsian artikel yg menarik dan bermanfaat. sy suka tips #1
    Content dan engagement. Bab ni agak susah buat sy sebenarnya sbb tu byk nk kene belajar lg.

  3. Saya percaya, content yang baik akan mencetuskan minat terhadap produk kita. Bisnes offline atau online adalah platform, channel atau jalan untuk pelanggan menjumpai produk kita. Kenapa nak limitkan kepada bisnes online sahaja, atau bisnes offline sahaja. Buat kedua-duanya supaya kita dapat kemahiran menjual yang lebih berkesan untuk menyelesaikan masalah pelanggan

  4. Saya start online bisnes saya gune Instagram. Tp lama2 instagram kene ban. X tau la ade org report ke ape. Lepas tu beralih ke Facebook pulak. Saya belajar teknik2 FB ads. Alhamdulillah bisnes naik semula. Tp bile dah ramai sgt duk PM2, masa utk kembangkan lagi bisnes makin kurang. Sampai la sekarang saya start buat website says sendiri. Xtau pape pun psl buat website. Saya just tau bisnes. Tp saya gune EasyStore so sng jgk la. X perlu tau IT semua tu. Org yg x reti pape psl internet pun boleh buat. Sekarang bisnes saya lebih sistematik dan saya ada lebih byk ms utk fikir strategy pemasaran

Pendapat anda?