Komen (37)

    1. Inilah bodohnya orang melayu. Orang melabur dia pun nak melabur tapi tak pernah kenal erti sabar. Bila pembayaran lambat dibuat dah mula rasa gelisah lalu buat laporan. Polis pun serbu syarikat dan arah hentikan operasi BUAT SEMENTARA WAKTU. Bila operasi dihentikan sementara siasatan, makin ramai malayu bodoh berasa hilang sabar. Maka, gergasi2 media yang celaka mula memainkan peranan dalam menghasut dan membakar lagi jiwa2 melayu bodoh yang kurang sabar. tambahan pula ada campurtangan tangan2 ghaib orang2 politik yang sememangnya tak mahu Lihat hamba rakyat menjadi LEBIH SENANG DAN MEWAH kerana dikhuatiri gula2 pilihanraya mereka tidak lagi dipandang oleh hamba rakyat. Ini terbukti dalam beberapa pengharaman money game sejak 20 tahun lalu. Tiada siapa menipu siapa asalnya, tetapi kemewahan nenek2 PPRT yang menyertai money game menggusarkan mereka2 yang takut hilang pengaruh terutamana mereka2 yang menabur gula2 pilihanraya. Tak tertinggal juga kesisauan mereka melihat keadaan PNB yang hampir menyembah bumi dek kerana nenek2 PPRT tidak lagi berminat dengan dividen 7% setahun kerana ada tawaran lain yang lebih lumayan sehingga 200% dalam masa 3 bulan sahaja. maka, segala tentera dajjal dikerah untuk menghalang. Tidak boleh dengan akta polis, kdn diguna, tak boleh juga, institusi agama pula dibaruakan. Masih tak mampu halang, institusi keewangan dan suruhanjaya multimedia dan komunikasi pula digunakan untuk menyekat akses. Maka melayu bodoh yang tidak mempunyai akses untuk mendapatkan input dan info yang tepat mula termakan hasutan media rasmi sang dajal kononnya skim cepat kaya, money game, apa saja yang tidak mendatangkan keuntungan kepada dajal2 ini adalah HARAM DAN PENIPU. Walhal, dajal2 ni lah punca mengapa syarikat tak bayar apa yang dijanjikan.

      1. bila dah taksub ckp ape pn xguna
        January 27, 2015

        Udah la yop..nmpk sgt lu agent bila komen camtu. Mngaku saja lah skim tu menggubah duit.. Kalu betul skim tu betul.. Ngape x bank2 besar kat msia ni buat?maybank ke..siap ada dlm KLSE lg.. Mereka lg byk modal..tp maybank pn ade jual gold..tp bkn skim yg mcm nih.. Skim diorg senang..lu beli harga murah, jual harga mahal dpt laa profit..maybank plak nk untung cmne? Diorg amik la 4%susut nilai sbgai profit kpd bank. Itu baru jelas..nmpk ada perniagaan. Ini x..beli murah, jual mahal..ramai la org kaya cmtu..nmpk sgt nipu nya..gua dah tau dah..lps ni mesti ramai kaki2 skim gold hemtam gua..suka ati lu org je lah..gua cuma tumpang simpati kat org2 skeliling gua yg terkene sama..dah la itu je duit dema ada.. Kene plak tipu..kecian.. Yg baca majalahniaga ni..gua dpt pesanan ni drp sifu OSK.. “kalu pelaburan itu dijanjikan untung semata2..dan xkan rugi.. Maka luorg kene berhati2” kerna stiap pelaburan itu pasti ada untung rugi..rugi yg paling laknat skali…rugi kene tipu. So sblm masuk..kaji dulu cmne pelaburan itu boleh rugi.. Myb ada org akn jwb..ASB ng Tabung Hj cmne plak? Untung jer.. Yea.. Mmg la stakat ni untung jer..tp diorg xpenah janji akan stiasa untung jer..dividen pn tgk profit brape… Skian drp gua..
        P/s- wa nk tgk jgk cmne agent2 emas ni nk counter balik.

      2. bukan agent
        January 27, 2015

        Lu komen cam agent jer.. Udah la skim tu menipu..tabur fitnah plak..kecian la kat makcik2 yg bergadai

      3. alasan political power takut dgn money game tak relevant langsung. sendiri pun tulis benda tue money game. pyramid scheme mmg akan tumble due to finite participants.

      4. Benar kata2 araya .. ni mmg kerja pengikut2 dajjal celaka sengaja cari jalan memburuk2kan .. kerana mmg diorang boleh deliver profit tinggi dgn emas dan perak .. jgn nk mghasut laa media2 bodoh yg dibeli .. ingat orang2 islam bodoh ker?kuat fitnah .. nnt akn sampai satu masa kemenangan akn dtg pada ummat islam dan orang2 islam akqn kembali kepada matawang sebenar iaitu emas dan perak .. kawan2 semua .. jgn percaya anjing2 dajjal ni myebarkn fitnah dan x mahu orang2 islam dan awam tahu akn kekuatan nilai emas dan perak .. teruskan perjuangan ..

        1. memang la matawang sebenar emas dan perak.. sbb tu lah urus niaga emas dan perak mesti on the spot.. bkn nye delay ke ETA.. itu lah keje2 pengikut DAJJAL sebenarnya. lu org yg merosakkan mata wang emas dgn ETA/DELAY. drp situ lah terbitnya money game.. bila terkantoi.. mula lah cari salah org lain.. emas x smpai lah.. mata wang jatuh laa.. org dalam bwk lari duit laa.. production slow lah.. kapal kargo bawak emas karam lah… alasan alasan hanya untuk mententeramkan pelabur yg mdesak tanya.. padahal.. tok ketua kat atas dah lama lari dah.. tggal la AGENT2 emas tersontot yg xleh lari..sbb yg masuk adalah kawan2…sedara mara.. jiran sekampung.. dan AGENT2 ni lah yg bertanggungjwb buat urusan jual beli.. Dalang kat atas cerdik.. xde bukti… senang nk cabut lari..

          kepada yg masih percaya emas tersontot ni cm si Hafiz ni.. sblm tido tu renung2 lah.. harga emas trend masih downtren dan sideway.. pk2 lah camne leh bg profit bulan2..(gua geli nak sebut HIBAH..punye la guna term islamik nak tarik org2 melayu).

          sekian..
          P/S- kepada agent2.. mohon kaunter balik statement gua..tq cauuu

  1. Udah la yop..nmpk sgt lu agent bila komen camtu. Mngaku saja lah skim tu menggubah duit.. Kalu betul skim tu betul.. Ngape x bank2 besar kat msia ni buat?maybank ke..siap ada dlm KLSE lg.. Mereka lg byk modal..tp maybank pn ade jual gold..tp bkn skim yg mcm nih.. Skim diorg senang..lu beli harga murah, jual harga mahal dpt laa profit..maybank plak nk untung cmne? Diorg amik la 4%susut nilai sbgai profit kpd bank. Itu baru jelas..nmpk ada perniagaan. Ini x..beli murah, jual mahal..ramai la org kaya cmtu..nmpk sgt nipu nya..gua dah tau dah..lps ni mesti ramai kaki2 skim gold hemtam gua..suka ati lu org je lah..gua cuma tumpang simpati kat org2 skeliling gua yg terkene sama..dah la itu je duit dema ada.. Kene plak tipu..kecian.. Yg baca majalahniaga ni..gua dpt pesanan ni drp sifu OSK.. “kalu pelaburan itu dijanjikan untung semata2..dan xkan rugi.. Maka luorg kene berhati2” kerna stiap pelaburan itu pasti ada untung rugi..rugi yg paling laknat skali…rugi kene tipu. So sblm masuk..kaji dulu cmne pelaburan itu boleh rugi.. Myb ada org akn jwb..ASB ng Tabung Hj cmne plak? Untung jer.. Yea.. Mmg la stakat ni untung jer..tp diorg xpenah janji akan stiasa untung jer..dividen pn tgk profit brape… Skian drp gua..
    P/s- wa nk tgk jgk cmne agent2 emas ni nk counter balik.

    1. Agent sontot dh panas tu. Dajjal la..iluminati la..politician dengki la..apa punya alasan bebal la hang bagi. Dah terang skim emas sontot hang tu tak patuh shariah..company pun x audit..lagi mau sembang manage juta2..puii

      1. btul tu bro.. Agent sontot panas laa.. Tok Dalang dah cabut.. agent yg kene.. pasal agent bkk company.. jual beli atas nama kompany…

    1. TQ en. Afyan sebab menulis artikel nie… sungguh berguna wat ms skrg nie…sbb dah ramai sgt dah kene tipu.. kalu boleh disebar sebarkan lagi bagus… hantar ke Oh Media ke… rotikaya ke.. Malaysiakini ke. bg ramai skit yg tau..

  2. Ramai dah pesan..”sepatutnya beli kambing dapat kambing, bukan beli kambing dapat gambar kambing?”..Sekarang gambar kambing dah banyak, tapi sapa nak beli gambar?hehehe..

      1. Zenith gold bukan camtu berdaftar dibawah kerajaan uk boleh check sendiri. Punya lombong sendiri sekian trima kasih

  3. ada satu syarikat skrg yg buat konsep mcm ni..tp comp ni bg emas kt investor dgn bayarn bulan2..sbgai contoh, invest 100g emas 999, bleh ambk emas 916 100g, mmg emas btl kita g gadai sdiri kt arrahnu utk pusing modal..then bleh msk blk invest..return dlm 10% sbulan..comp ni dh 8 thn tp br buat system ni dlm stahun lebh, mmg ada buat jual beli emas..apa lg yg kita nk tengok utk pastikan tiada udang di sebalik batu?

  4. Ada satu skim nama ARBA yg beri pulangan 6-8% kononnya penganjurnya orang2 berpelajaran dan alim.

    Sikit hari SONTOTlah sebab ramai pelabur dah gabra dan minta duit balik….

    CEPAT LARI SEBELUM TERLAMBAT?

    1. ARBA = abdul rahman bin auf.. nama mmg nak islam sajer… term2 pn semua pakai bahasa arab.. konon nye islamik xde riba..puiiii.

      bro.. dah tersontot dah arba ni..cuma ada agent2 lum ngaku kalah dan cuba putar alam.. duit bulan2 dah xleh nak bayar. nak lari pn xleh pasal org sekeliling yg masuk.. gua sbenarnya kesian sgt kat agent2 nih especially agent2 yg TIDAK TAHU yg mereka sedang menipu… aduhhh kesiannya.. ape la naseb lu org agent2..

      1. Nampaknya dah tak sempat lari!

        Aku kenal seorang yang dah jadi ‘Khalifah Ringgit’ asyik promosi ARBA hujung 2014.
        Dia pun dah angkat Honda Accord 2400 cc baru, bina banglo ….. semua hutang dengan harapan ARBA bayar bulanan!

        Tak makan nasihat……. KES NAYA!

        1. Skrg ARBA dah lingkup.. Hutang2 rumah ng kete dah tentu kene tggung..
          Masa tgh duk untung.. Nasihat camne mmg xmkn bro.. Lg dia ckp kita dengki ada laa.. Skrg, nk nasihat mesti dia nk sgt dgr..tp dah tlmbat.. Xguna dh..

          1. ingin tahu
            July 13, 2016

            dah sontot ke.. smp skrg kawan ambe masih di bayar bulan2..

  5. Wahh banyak jugak nama orang yang rolling lesap kat atas ni. Tanpa ilmu memang senang kena tipu,walau buat apa bisnespun..

  6. semua dh lingkup .. emas 3 tan koperasi nk melawan bank rakyat .. memajukan kan ekonomi ummah .. kami x menjanjikan bulan & bintang la apa la .. betina dkt pd tuh apa nama tah safena gold semua jahanam sudah menipu je .. penaya org .. jubah koyak terus ghaib .. tok berak dok merapu camtuh .. tok berak petanda dh tuhan tunjuk depan mata xkan nk sekali lg …

  7. Salam..sape bleh jelaskan DinarDirham (DD)siap ada hibah bagai dan agen mereka jelaskan DD patuh syariah beserta panel penasihat..

  8. Dinar dirham lain dari pelaburan lain rasanye..cuba faham betul2 mcm mna hibah dilahirkan dari dinardirham ni..mcm logik jgk hibah tu sbb guna teknologi blockchain

Pendapat anda?