Komen (20)

  1. Akhirnya kisah ini bersambung lagi. Berdasarkan kisah diatas, itulah hakikat hidup nih. Bila nak buat benda jer mesti ada yang akan menjadi penghalang. Bila cerita kat orang lain, bukan nak kasi semangat tapi nak menjatuhkan mood adalah. Nak sustaine semangat tu pun payah gak. Kekadang semangat awal-awal je. Lepas tu, hilang entah ke mana.

  2. Kisah Muaz nie banyak pengajaran pada kita…malah banyak berlaku pada diri usahawan..saya pun pernah mengalami situasi seperti Muaz… kita bersemangat dan begitu beria – ria nak berniaga tapi kita sendiri pun tak faham dan belum memahami betul – betul apa yang kita nak buat sebenarnya..soal semangat pun lagi satu, betul kata Amirnawawi. masa mula-mual je bersemangat pastu hilang entah ke mana. Itu yang kadang – kadang penting juga untuk kita berbisnes dalam kelompok dan ada network or partner..sekurang – kurangnya diorang la yang boleh memaintainkan mood kita

  3. bagus sebenarnya Farhan nie. die merupakan pelengkap kepada Bisnes Muaz. Muaz kena kaji semua sudut sebelum menceburi perniagaan. Dari segi pembekal, strategi pemasaran, target jualan dan mcm2 lg.

    Nak berjaya dlm perniagaan, cari kawan mcm Farhan….

    1. bagi saya dalam situasi di atas, melihat pada sudut pandangan lain farhan sebenarnya bukan semata-mata ingin mencantas mood muaz tapi dia sebenarnya sebenarnya secara tidak langsung mengajar muaz untuk berfikir lebih mendalam dan memahami apa sebenarnya yang dia nak lakukan.

      1. betul tu. sgt setuju. Farhan mengajar Muaz merancang dengan lebih teliti dan mengambil kira semua aspek yang bakal terlibat dalam bisnes..

Pendapat anda?