Komen (23)

  1. Mohon share andaikata artikel ini benar-benar memberi manafaat buat tuan. 😉

   Terima kasih juga kepada Tuan Hilmi Isa di atas artikel yang sangat bagus ini. Saya sudah jadi pengikut setia artikel-artikel nukilan tuan!

   1. Hilmi Isa
    April 4, 2011

    Terima kasih Tuan Adly. Sebenarnya, saya yang lebih banyak belajar dari pengalaman tuan.

 1. Hilmi Isa
  April 4, 2011

  Pengalaman saya bekerja sebagai eksekutif jualan di CIMB digabungkan dengan kajian akademik saya sebagai pensyarah dalam bidang psikologi bahasa (psiko-linguistik). Nantikan artikel saya seterusnya pada 15 April. Insyaallah sahabat-sahabat semua akan berpuashati dengan artikel yang spesifiktetapi mudah dan praktikal .

 2. erm, gabungkan NLP dalam marketing… menarik… ada baca2 pasal NLP nie… 🙂

  pembeli boleh tak sedar yg kadang2 mereka telah terhipnosis… pernah dengar cerita pasal pembeli yang tak sedar mereka telah membeli sesuatu ataupun menandatangani sesuatu perjanjian…

  1. Terima kasih atas ulasan Tuan Fahmi. Kelihatan tuan seorang yang selalu membaca dan meminati ilmu. Part ini saya inject sikit sahaja pasal NLP dan Hipnosis. Insyaallah, apabila mula part negotiation, saya akan berkongsi lebih banyak lagi. Tambahan kajian akademik yang saintifik.

 3. 3 kalimah di atas amat berguna bila pertemuan jurujual dan prospek dibuat dengan temu janji. Adakah cara ini boleh digunapakai oleh jurujual langsung yang menjual ketika kita sedang makan atau ketika kita sedang berehat di taman?

  1. Ada teknik yang sama sekali berbeza. Teknik di atas untuk pertemuan selepas kita membuat cold call. Insyaallah saya akan kongsi nanti.

 4. Satu susun langkah yang begitu baik. Tuan Hilmi Isa begitu teliti dalam penulisan beliau serta memberi makna yang tepat. Moga terus bersemangat untuk berkongsi. Tahniah diucapkan! 🙂

  1. Terima kasih Tuan Fath. Tuan lebih berpengalaman dan boleh menganalisis paten ayat yang saya kemukakan

  1. hilmi isa
   April 8, 2011

   Biasa-biasa sahaja, tuan. Saya yang dhoif ilmu sekadar ingin berkongsi. Kasihan kadangkala melihat skil jualan usahawan kita yang masih rendah. Sekadar ingin membantu.

   Harap tuan juga sudi memberi tunjuk ajar pada saya moga skil jualan saya bertambah baik

 5. hilmi isa
  April 8, 2011

  Biasa-biasa sahaja, tuan. Saya yang dhoif ilmu sekadar ingin berkongsi. Kasihan kadangkala melihat skil jualan usahawan kita yang masih rendah. Saya sekadar ingin membantu.

  Harap tuan juga sudi memberi tunjuk ajar pada saya moga skil jualan saya bertambah baik

 6. hilmi isa
  April 8, 2011

  Terima kasih saya ucapan kepada Tuan Mawardee dan sahabat-sahabat lain yang sudi membeli buku serta membaca artikel-artikel saya. Tanpa sahabat-sahabat semua, saya mungkin tidak akan mengecapi kejayaan.

  1. Terima kasih di atas soalan yang bijak, tuan alam. Ada kalimah yang lebih sesuai untuk closing.

Pendapat anda?