Komen (15)

  1. memang bagus tu.. ada juga yang kadangkala meniaga pasar malam di hujung minggu tu.. atau ikut catering untuk rumah kawin

    1. Satu lagi tambahan yang mungkin ada yang berminat untuk dilakukan pada hujung minggu. Iaitu bekerja sebagai perancang majlis perkahwinan atau lebih dikenali sebagai wedding planner.

      Atau boleh juga bertindak sebagai wedding Koordinator. Pendapatan agak lumayan tetapi perlukan komitmen yang tinggi dan perlukan latihan yang cukup.

  2. Semua org guna minyak..cari duit lebih dgn menjadi ajen penjimat minyak 50%…sambil cari duit secara tak langsung kita tolong orang berjimat:)

  3. Ada tak sahabat-sahabat bleh cadangkan@ ada idea agaknya keje apa yg sesuai klu kat area kg yg sosioekonomi pekebun n kdai mkn…?

  4. car wash mobile pun menarik jugak.modal hanya sabun basuh dan kain lap kereta.Kalau satu kereta RM 5 x 10 biji kereta senang-senang dapat RM 50.Tak smeua orang suka pergi car wash sebab malas nak menunggu dan hidu bau minyak waktu menunggu.

  5. ni idea saye… belum buat lagi.. kot2 ade yang berkenan di hati….

    bukak gerai.. jual satey.. kalo pandai buat kuah kacang… erm.. satu bonus… ape2 pon kene belajar resepi buat satey n kuah kacang…. sediakan satu atau 2 meja kalao2 ade yang nak makan kat situ… air botol je…. nanti dah agak2 ade modal lebih.. baru beli heater… tambah sikit2….

    biase org nak santai.. cari area pantai… tempat2 berkelah…

Leave a Reply to Ezord Batal (Cancel)