Infografik – 6 Langkah Mudah Membina Senarai Emel

July 10, 2011 — Penulis:

Kategori: Strategi Online & Offline

Pada artikel yang lepas, kebanyakan artikel pemasaran dalam blog Majalah Niaga banyak menjurus kepada tip-tip pemasaran emel. Hal ini kerana mengikut kajian Armadno Roggio di Practical Ecommerce, pemasaranemel banyak membantu membina jenama bisnes kecil berbanding pemasaran sosial media, pemasaran offline dan lain-lain lagi.

Langkah-langkah membina senarai emel

Dalam artikel ini, kami kongsikan langkah-langkah asas, cara membina membina senarai emel yang telah dikeluarkan oleh Business Jolt. Untuk mendapat maklumat mengenai hal ini, tuan puan disarankan untuk merujuk infografik yang kami sertakan di bawah:

langkah-langkah membina senarai emel

Klik disini untuk imej lebih jelas

Persoalannya, sejauh mana pemasaran ini membantu dalam menjenamakan bisnes online anda setakat ini? Adakah tuan puan bersependapat bahawa teknik pemasaran emel lebih berkesan dalam menjenamakan bisnes online, berbanding teknik pemasaran lain? Kami mengalu-alukan pendapat tuan puan pada ruangan komen di bawah.

Kredit gambar yang diambil dari (Business Jolt)


Tags: , , ,

Komen (6)

    1. penerangan infografik di atas hanya menyentuh perkara asas sahaja, dan ianya tidak bermaksud perlu membuat spam. Pemasaran emel perlulah digunakan dengan teknik & cara yang betul

  1. aku tak kesah sape-sape nak guna teknik email marketing ni untuk promosi. Tapi kalau ada yang salah guna..itu memang aku marah. Sape-sape pun marah..

Pendapat anda?