Infografik – Info Menarik Mengenai Warna Dalam Pejabat

September 07, 2011 — Penulis:

Kategori: Pejabat

Menurut Therapycolor.com, cahaya boleh mempengaruhi emosi kita. Sebahagian besar daripada diri kita berasa lebih baik dan lebih ceria ketika hari cerah berbanding pada hari yang suram.

Efek Warna Pejabat - Penglibatan Emosi Pekerja

Jika warna yang digunakan secara berlebihan, emosi yang positif boleh menjadi negatif. Cuba satu dinding atau ruang yang kecil di pejabat sebagai eksperimen dan lihat perubahan pekerja anda.

Infografik ini menunjukkan secara ringkas info menarik warna dalam pejabat dan satu warna yang bakal menjadi trend pada tahun 2012.

Efek Warna Di Pejabat

Jika inginkan tip-tip warna popular yang digunakan dalam pejabat, boleh layari artikel efek warna dalam pejabat. Bagi warna yang jarang digunakan seperti merah jambu, ungu atau kertas dinding yang bercorak sarat. Ini disebabkan kesannya yang boleh menganggu konsentrasi pekerja seperti terlalu terang dan berat pada pandangan mata.

Tetapi warna ini sesuai untuk diaplikasikan di kedai kerana menarik perhatian dan menonjol efeknya.


Tags: , , , , , , , ,

Komen (6)

  1. pejabat merupakan rumah kedua kepada peniaga mahupun pekerja. jadi semestinya suasana persekitaran harus lebih friendly dan sesuai.

    Paling baik adalah warna yang boleh mengurangkan tekanan kerja..

  2. setuju…warna mmg memainkan peranan penting dlm emosi manusia…sapa lak suka masuk opis kalau clour kat opis tu suram je?…mesti la nak ceria…so warna opis pun kena ceria..

    bila ceria, produktiviti pun meningkat..

Pendapat anda?