Komen (23)

  1. Tuan Titan,

   Ada link untuk movie itu? saya tak tahu nak tengok mana, youtube tak boleh pun..

   terima kasih

 1. rohaniah noor
  August 26, 2013

  cadangan filem yang bagus. bagi saya, filem yang memberi saya inspirasi adalah October Sky, Invictus, Chak De (filem hindi), Legally Blonde dan Brave New Girl.

 2. Filem yg terbaik…
  meningkat semangat dan
  memberi motivasi untuk
  terus berjaya, walaupun
  diuji dengan pelbagai
  dugaan.

 3. October Sky, The Billionaire, Pursuit to Happyness dan Moneyball antara filem inspirasi kegemaran saya.
  Tapi kalau untuk betul-betul ambil semangat dan inspirasi, saya suka tengok video Youtube yg ada lagu You Raise Me Up yg memaparkan semangat kesukanan yg tinggi oleh Derek Redmond, pelari pecut 400m Britain. Boleh cuba Google 🙂

 4. the pursuit of happiness paling best & touching…. inilah cerita pertama yang serius saya layan…pada mula nye saye tk fhm pe yang nk di ceritakan…setelah tgk berkali2… saya mulai rasa sesuatu apabila kita mula merasai nye dari hati…
  thanx atas cerita2 yang lain tu… saya akan pastikan saya tgk…
  apabila saya berjaya tonton kesemuanya…saya akan kongsikan pengalaman saya ok…

 5. filem yang mampu menginspirasikan kepada sesiapapun yang berminat dalam dunia keusahawanan. malaysia sepatutnya wujudkan filem2 seperti ini.

 6. Terima kasih kerana berkongsi. Senarai yang bagus…nanti boleh cari untuk tonton…Oleh kerana saya kaki jepun …drama “Rich Men Poor Women” menarik untuk ditonton

 7. ada satu lagi filem yg banyak bagi inspirasi pada saya iaitu cerita Rocket Singh – Salesman of The Year (Hindustan). Saya bukan peminat hindustan tapi First time tgk cerita ni pun dah sangat memberi inspirasi dan jalan cerita yang menarik.
  one of my fav movie.

 8. Naizaitul Husna
  November 17, 2015

  Saya cadangkan untuk menonton filem The Walk yang diinspirasikan dari kisah benar seorang lelaki Perancis yang mempunyai semangat dalaman yang sangat tinggi untuk berjalan di atas wayar antara dua bangunan WTC di Amerika Syarikat. Walaupun filem ini tiada kaitan dengan bisnes tetapi saya suka kaitkan dengan semangat motivasi yang ada dalam diri lelaki itu dan boleh diaplikasikan dalam kehidupan dan juga bisnes untuk mencapai impian kita.

 9. Apa lagi filem yang boleh beri inspirasi untuk usahawan dan bakal usahawan ye??boleh sama-sama kongsikan.terima kasih (-:

 10. Paling best no.1 tu The Billionaire. Dulu saya tengok kat youtube ada je..tapi sekarang cari takde pulak.. Tak tahu nak cari kat mana nak download.

Pendapat anda?