Komen (27)

  1. Muhammad danial bin mohd nasir
    April 14, 2015

    Saya seorang mahasiswa yakni masih belajar. Bagaimana saya dapat berkenalan dengan encik.K ?

  2. seronok tengok anak2 muda sekarang, muda2 dah pandai susun atur investment. diharap cerita ini akan jadi panduan utk semua. rancang kewangan masa depan dgn teliti & teratur. tangguhkan kepuasan. bersusah2 dahulu, bersenang2 kemudian.

    1. mulakan dengan hartanah yang mampu bayar bulanan. Kalau untuk investment, cari unit bawah nilai pasaran. Untuk makluman, saya baru aje jual apt saya dengan sedikit diskaun, dan pembeli apt saya itu, mendapat cash 4K. Sebelum melabur hartanah, melaburlah ilmunya terlebih dahulu.

  3. Khairulnizam Zaidi
    April 15, 2015

    Sangat best study-case ini .

    Terima kasih kepada Tuan Faidzul Ridzuan dan tim Majalah Niaga yang berkongsi artikel .

    Bermanfaat .

    1. Ansuran bulanan rm11,000 sbulan utk biaya rumah 2.1mil? Anda rasa bijak? Hmmmmm…..

      Cashflow rm14,000 dri hasil sewa xkne income tax langsung ker bang…dh tentu sign tenancy agreemnt kne mati stamp n eventually LHDN has eye on you..

      Invesr in ur knowledge before investing in anything..

  4. Hi faizul rezuan.sya perna hadir ke ceramah ko kat labuan tentang properties ni.lepas dgr ja nasihat ko beri, sya pun da beli sebuah rumah teres berharga 330,000. Mcm mana sya nak beli harta sterusnya klu jumlah gaji untuk bayar semua hutang uda 70%.thanks

  5. Salam.
    Saya berumur 27 tahun…. pergi kerja pakai motor shj tapi sekarang dah beli service apartment berharga lebih RM300K. Apartment bakal saya sewakan dalam RM2000 ke atas. Takpelah naik motor sahaja, sekarang saya tengah mencari-cari untuk hartanah kedua pula. Doakan saya berjaya

    p/s; Simpan duit dan buat duit

  6. Assalamualaikum boleh saya belajar ilmu Tuan bagaimana untuk bermula..InsyaAllah saya ada niat untuk mempunyai aset dan simpanan masa depan

  7. Untuk berjaya, perlu berfikiran kreatif dan berusaha. dah terbukti perancangan kewangan amat perlu dan perlu mahir mengawal. kalau gagal jangan putus asa.

  8. Bidang Perniagaan hendaklah bermula pada asasnya. Pergerakan langkah pertama dan seterusnya.
    Untuk menjadi perniagaan yang tulin ilmu asas amat diperlukan ibarat bayi yang baru lahir melalui detik-detik cabaran hidup sebelum menempuh alam dewasa. Berjaya atau gagal adalah lumrah kehidupan. ibaratkan kita sebagai manusia senang dan kaya adalah anugerah Yang Maha Esa. Kunci kejayaannya i ibarat rohani dan jasmani. Ia suatu denyutan nadi tiada penghujungnya. Semangat ingin maju sentiasa dihati kita Insya’allah kejayaan dunia dan akhirat akan dikecapi.

  9. Assalaam….Pengalaman saya membeli rumah kedua tanpa keluarkan modal 1 sen pun, bahkan dapat untung rm7000. Apa yang penting adalah ilmu, berjimat cermat, mempunyai multiple sources of income (MSI), berniaga part time, simpan duit gaji bulat-bulat..insha allah boleh berjaya dan kaya. Dan sekarang saya sedang berusaha untuk membeli rumah ke 3 dan ke 4 sebagai pelaburan di masa hadapan…semoga berjaya..aamiin

  10. Ramai yang nak beli rumah tapi sebenarnya duit simpanan pun tak ada lagi. Kalaupun ada, jumlahnya sedikit dan tak cukup.

    Ini saya payung satu ilmu macam mana cara mudah dan seronok simpan duit. Download sekarang —> bit.ly/cmsdfreemium

    Percuma sahaja. Jangan cakap saya tak payung. 😉

    P/S: Saya ada cerita macam mana kawan saya gaji RM1500 pun boleh beli rumah di Bandar Seri Putra, Bangi. Mustahil? Kata orang London, “Just because you don’t know doesn’t mean it doesn’t exist.”

  11. well said brotha..tp ada cket percanggahan la..ntuk yg fresh grad, nk dpt keja basic 3k tu dah satu hal..jobseeker x abes2 lg..yg bekerja plak, grad umo 24, keja 3 tahun dah 27..kalau basic 3k, aku brani jamin saving dlm masa 3 taun tu xkn smpai 20k..lebih2 lg yg merantau jauh dr kampung..so untuk invest dlm hartanah ni, sapa2 yg xda rasa nk kawin awal boleh la kut folo tips brader ni..kalau jodoh smpai awal, lps kawin nnt tau la tanggungan ko…jangan cakap hartanah, silap aribulan, umah pon duk sewa lagi 5 taun pertama kahwin..so rancang lah masa depan anda dgn bijak..itu saja..

    ok sekian.

Pendapat anda?