Komen (26)

  1. tengok produk dan tengok juga ayat promosi.

    kalau tak kena, memang hancur marketing. duit pun laju je keluar. sales tak ada. haha..

    kena lebih hati-hati dan lebih bijak maa.

  2. Terima kasih Tuan Aqif Azizan atas perkongsian yang mantap. Alhamdulillah saya sendiri sedang cuba mengaplikasikan ilmu yang tuan kongsi nih. Doakan saya berjaya 🙂

  3. Perkongsian yang hebat! Benar, cabaran paling besar ialah pada fasa Keep Customer. Tetapi apabila lulus sahaja cabaran di fasa ini, dengan mudah dapat ke fasa Grow Customer and beyond!

  4. Terima kasih tuan atas perkongsian yang bermanfaat ini. Saya juga perhatikan, kos iklan di FB dan tak seperti dulu, dan dah kurang mengancam.

    Walaupun ada yang berjaya dapat kos iklan 0.01 per klik, tapi hakikatnya memang sukar nak dapat selalu

  5. Setuju dengan Tuan Aqif. Produk kesihatan sy seperti kapsul biji aprikot sering dapat tempahan berulang kali dari customer yg sama hihi. Mudah nak offer produk herba lain pada pelanggan yg sama berbanding nak marketing kepada prospek.

  6. Apa yang penting pemasaran yang berkesan. Itulah betapa pentingnya ilmu dan pengalaman yang dapat dipelajari dari orang yg pernah melalui likunya.

  7. Saya setuju dan mengakui kebenaran bahawa sekarang ini beriklan di facebook semakin mahal. Bajet sesuka hati dinaikkan. Kalau letak below USD10 iklan memang berkubur. Currency pun tak boleh nak pilih RM ke rupiah ke. Straight away jadi USD yg memey mahal gila. Saya setuju kalau strategi marketing melalui sms di gunakan..murahhh.
    Cuma cara nak dapatkan database customer je agak sukar. Tuan Afiq atau members lain ada idea.

  8. samalah.. saya punya jualan macam siput lagi.. hihi..

    masih bertatih lagi.. yg penting jgn putus asa.. sentiasa isikan dgn ilmu

    saya pun selalu dpt sales dari regular customer.. nak dapat new customer payah juga

  9. Terima kasih kepada Tuan Aqif Azizan,saya juga mengamalkan Fasa #2 – Keep Customers dan Fasa #3 – Grow Customers secara tanpa sedar.Kebanyakan pelanggan yang sama datang ke kedai saya dan menggunakan perkhidmatan yang berlainan sebagai contoh pada mulanya pelanggan datang untuk baiki handphone selepas itu pelnggan yg sama membeli aksessories handphone pula.Selepas membaca atikel diatas ooo baru saya tahu

Leave a Reply to kassim Batal (Cancel)