Komen (17)

  1. Tq atas perkongsian..Sy sebagai penjual sering menghadapi masalah ke 4 iaitu
    Strategi #4 – Elakkan Emosi Terganggu Akibat Karenah Pelanggan

    Emosi sy kerap terganggu terpaksa melayan karenah pelanggan terutama local(malaysia).Sebagai contoh ibarat beli barang secara online pukul 2.Pukul 2.01 sudah tanya bila mau sampai??? dan beberapa masalah lain.Normal la kan sebagai Usahawan.Sekadar perkongsian drpd sy.

    “Customer is always right” walaupun kdg2 x berapa right 🙂

    1. zulhfreelancer.com
      March 7, 2011

      Kita perlu ‘educate’ lagi para pelanggan tempatan. Mereka kadangkalanya mendesak seperti kita ni robot yang punyai 8 tangan. Betul tak? Apa apa pun, sabor je lah. Hehe.

  2. Satu lagi perkongsian hebat daripada Tuan Syahrul Nizam. ” Customer is King, without them we are nothing. ”

    Syabas buat team Majalah Niaga! 🙂

  3. Terima kasih dengan perkongsian ini, situasi ke-4 sering terjadi kepada saya.

    Pelanggan menganggap dirinya sentiasa betul walaupun melakukan kesilapan terutama semasa membuat order online. Bila ditegur, tidak mahu mengaku kesilapan yang dilakukan, pihak penjual juga yang disalahkan.

  4. salam singgah… oh menarik dengan perkongsian strategi di atas tu… namun ada juga pelanggan manja.. sebuah syarikat harus ikut sahaja kehendak mereka… namun tiada pelanggan tiadalah jualan… ermmm…

    1. Jika permintaan manja yang munasabah itu bolehlah kita turuti. Namun jika minta diskaun berlebihan (sehingga margin untung kita tinggal 1%, tidak dapatlah kita turuti kemanjaan mereka).

  5. Assalamu’laikum Tuan.

    Alhamdulillah, saya sukakan kata-kata ini: “Promise Low and Deliver High (rendahkan janji, tinggikan pemberian)”

    Terima kasih banyak2 kerana perkongsian ini. 🙂

  6. Saya setuju dengan ayat ni “bezakan antara memberi cadangan dengan memaksa mereka menerima cadangan”. Sebagai seorang penjual kita kena alert with two different thing. Bila kita faham tak timbul la rasa keterpaksaan pelanggan untuk mengeluar wang dan secara tidak langsung masalah mereka juga dapat di selesaikan dengan kaedah win2 situation.

Pendapat anda?