22 Tip Idea Penulisan Blog Pantas! (Infografik)

March 08, 2013 — Penulis:

Kategori: Pemasaran / Strategi Online & Offline

Membina sebuah blog merupakan suatu kerja yang amat mudah pada hari ini kerana hanya dengan 1 klik sahaja, sebuah blog telah siap disediakan dalam masa kurang 3 minit. Apa yang sukar ialah bagaimana untuk membina sebuah blog yang konsisten!

Lihat sahaja blog-blog autoriti seperti TechCrunch.com, Mashable.com, Copyblogger.com dan banyak lagi, mereka kerap mengemaskini artikel di blog mereka setiap hari. Pelawat blog-blog tersebut tidak jemu kunjungi dan membaca artikel yang ada di blog itu.

Tetapi.. Apa yang akan terjadi sekiranya anda tidak mempunyai idea untuk menulis di blog?

Usah bimbang, Copyblogger.com telah berkongsi tips yang agak menarik untuk anda jika secara tiba-tiba anda mengalami sindrom tiada idea untuk menulis di blog anda. Tiada lagi alasan untuk anda tidak mengemaskini blog anda!

Infografik berikut ada penyelesaiannya:

 

copyblogger

 

(Sumber grafik: Copyblogger.com)

 


Tags: , , ,

Komen (9)

  1. Sangat membantu..Sebenarnya banyak benda yang kita boleh tulis di blog cuma kadang-kadang fikiran kita tertutup..Perlu berfikir pada skop yang luas untuk idea yang banyak..

  2. terima kasih majalahniaga
    saya mempunyai blog, tetapi xmahir menggunakan blog dengan baik , dengan pengisian yang bermutu ini saya akan cuba meningkatkan kemahiran dalam menulis blog

    terimakasih 🙂

Pendapat anda?